Председателят на парламента се срещна с президента на съседна на България

...
Председателят на парламента се срещна с президента на съседна на България
Коментари Харесай

Ердоган към Рашидов: България трябва да има основна роля в разговорите между ЕС и Турция за миграцията

Председателят на Народното събрание се срещна с президента на прилежаща на България страна.

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов разговаря с президента на Турция Реджеп Ердоган. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание, е на публично посещаване в Република Турция.

Президентът на Турция е изразил единодушие България да бъде основател и да има съществена роля в диалозите сред Европейски Съюз и Турция по въпросите на миграцията, заяви след срещата ръководителят на Народното събрание. За България е значимо да е мотор на този развой, страната ни би трябвало да бъде дейна, акцентира той. Вежди Рашидов отбеляза, че България има добра позиция и отлични връзки и с едната, и с другата страна и може да бъде медиатор в диалозите. Всеки има своите проблеми и би трябвало да седнем дружно, с цел да ги решим, добави той. 

На срещата е било разисквано и направеното от България и Турция в областта на запазване на културните полезности, информира Вежди Рашидов. Общо беше мнението, че взаимната ни конвенция за запазване на културното завещание би трябвало да бъде обновена, добави той.

По-късно ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов и водената от него парламентарна делегация посетиха българската черква „ Св. Стефан “ в Истанбул. Там те разговаряха с членове на Църковното настоятелство към Фондацията на Православната черква към Българската Екзархия. Архимандрит Харалампий отслужи молебен за здраве. Той връчи на Вежди Рашидов специално направен плакет за 130 годишнината от започването на градежа на църквата в символ на признателност за неговия принос за реставрацията на храма, написа novini.bg. 

В състава на делегацията са ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, ръководителят на ПГ „ Български напредък “ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ  „ Продължаваме промяната “), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „ Възраждане “), оповестяват от пресцентъра на Народно събрание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР